Nadace Terezy Maxové dětem podpořila rodiny s dětmi

Nadace Terezy Maxové dětem svým finančním příspěvkem umožnila letošní výlet s rodinami a dětmi, který se uskutečnil 06. 08. 2019 do VIDA! Science centra v Brně, a to v rámci projektu "Rodina - to nejlepší pro dítě II". Akce se zúčastnily rodiny s dětmi, které spolupracují se Sociálně aktivizačními službami pro rodiny a dětmi Hodonín. Služba se rozhodla realizovat výlet v rámci podpory vzdělávání a rozvoje, smysluplně tráveného volného času a podpory společně tráveného času rodičů a dětí

Děti a rodiče si tak mohli vyzkoušet některé z expozic, např. jaké to je být rosničkou na ČT Déčko, roztočili to v rotující místnosti a větrném kolotoči, rozpoutali tornádo, poznali, co je to odstředivá síla díky rotující lavičce a mnoho jiného. Nejmladší návštěvníky nejvíce bavila vodní fontána s míčky v dětském vodním světě, dětská sušička a prolézačka ve tvaru věže se skluzavkou a bazénkem s míčky. Zajímavostí pro rodiny byla také Cyklo show a velkým zážitkem bylo promítání 3D filmu oceány v prostorách Divadla vědy.

Cestu vlakem tam i zpět si rodiny krátily naučným kvízem, který připravily pracovnice služby.

Díky finančnímu příspěvku od Nadace Terezy Maxové dětem se také podařilo nakoupit školní pomůcky pro děti z rodin, které spolupracují se Sociálně aktivizačními službami pro rodiny s dětmi.

Jménem rodin a týmu služby děkujeme Nadaci Terezy Maxové dětem
za možnost zorganizovat skvělý den pro rodiny a umožnit rodinám bezstarostný vstup jejich dětí do dalšího školního roku.